ontwerp Waterkavels, Markermeer

  • waterkavels

In de havenkom van Steigereiland Noord – het eerste eiland van IJburg – is ruimte voor 110 woonarken gesitueerd aan zes drijvende steigers. De ligplaatsen worden uitgegeven aan particuliere opdrachtgevers die hier hun ‘droom op water’ kunnen aanleggen.

De drijvende villa’s hebben ieder een oppervlak van 7 x 10 meter, liggen haaks aan de steiger en hebben een maximaal volume van twee en een halve bouwlaag inclusief het betonnen onderwaterschip.
Waterkavels in het Markermeer, rondom wind en water en oer-hollandse luchten, het centrum van Amsterdam op 15 minuten afstand en… indien gewenst: de zeilboot aan het drijvende terras afgemeerd. De kwaliteiten uit de omgeving spreken voor zich.

Voor een van onze opdrachtgevers heeft Architoop een ontwerp gemaakt van waaruit deze kwaliteiten optimaal te beleven zijn. Hierbij is gebruik gemaakt van inspiraties en technieken uit de moderne jachtbouw.
De woonkamer heeft een royaal uitzicht op het water. Via de bibliotheek kom je in de intiemere studie of werkkamer. De keuken grenst aan het dakterras, bij mooi weer is dit een verlengstuk van de keuken. Het beloopbare glazen daklicht van de woonkamer geeft zicht op de Hollandse luchten. Door enkele treden af te dalen kom je op het drijvende terras. In het onderwaterschip bevinden zich twee royale slaapkamers met inloopkast en badkamer.

Wilt u meer informatie over deze waterwoningen? Neem dan contact op met Architoop.