Verbouw vrijstaand woonhuis duChateau

  • verbouw

Verhuizen of verbouw? Met deze vraag kwamen de opdrachtgevers bij Architoop.

Door een verbouw plan te tekenen wat is afgestemd op de wensen van de familie Duchateau is de begane grond verbouwt tot een royale open ruimte die zowel een goede relatie heeft met de tuin als een logische indeling heeft met betrekking tot het gebruik van de woning! De verhuisplannen zijn daarmee van tafel geschoven!

De plattegrond van de woning is letterlijk omgedraaid waardoor de woonkamer middels een uitbouw aan de zonnige tuin komt te liggen. Door gebruik te maken van veel glas en een royaal daklicht baadt deze plek in een oase van daglicht en heeft een sterke binding met de omliggende tuin.

In de vrij gekomen ruimte aan de voorzijde is een open keuken met kookeiland gesitueerd. Tevens is er een grote eettafel geplaatst die als centrale plek de woonkamer met de keuken verbindt. ‘En passant’ is ook de entree van de woning ruimer gemaakt!

Door de verschillende functies binnen de gegeven ruimte optimaal in te delen, zijn deze  logisch te gebruiken en hebben ze een prettige onderlinge relatie zonder intimiteit te verliezen.