Architectuurprijs Herenhuis, Almere

Trots kunnen wij u melden dat Architoop werd genomineerd voor de ‘Architectuurprijs Almere 2010’ met een woon-werk woning aan de Boelijn 206 in de Noorderplassen West. Uit circa 1500 bouwwerken heeft de nominatiecommissie 21 projecten voorgedragen. De nominatie-commissie heeft haar motivering voor ons project als volgt omschreven:

De woning heeft een dubbel programma: wonen en werken worden gecombineerd. Twee werkstudio’s vloeien over in de ruimten voor wonen. Grote tuindeuren leggen de verbinding met buiten. De woning is met een bescheiden budget ontworpen. Alle ramen in de gevel zijn hetzelfde vormgegeven, waarbij alleen de hoogte naar boven toe afneemt. Een klassieke manier om een gevel allure te geven. De houten gevelbekleding is verticaal gericht. Alles klopt aan deze woning tot en met de hardstenen plint aan toe. Het zorgvuldig materiaalgebruik, de detaillering, en het streven naar eenvoud en budgetbeheersing geven aan dit project zijn kwaliteit.

Wij zijn bijzonder ingenomen deze waardering van de nominatie-commisie. Het is een erkenning voor de werkwijze van Architoop.

Architoop is een gedreven bureau dat met grote precisie mooie gebouwen ontwerpt. Gebouwen waarin we prettig kunnen leven, met oog voor elk detail.