De beste quotes van Steve Jobs

Over het leven en de dood:
‘Mezelf eraan herinneren dat ik binnenkort dood ben, is het belangrijkste gereedschap dat me helpt om de grote keuzes in het leven te maken. Omdat bijna alles – alle verwachtingen van buitenaf, alle trots, alle angst om te mislukken – wegvalt in het zicht van de dood. Alleen wat echt belangrijk is blijft over. Jezelf herinneren dat je dood gaat is de beste manier die ik ken om niet in de val te trappen van denken dat je iets te verliezen hebt. Je bent al naakt. Er is geen reden om niet je hart te volgen.’ (2005)

Over perfectionisme:
‘We denken dat we ontelbare Macs zullen verkopen, maar we hebben de Mac niet gemaakt voor iemand anders. We hebben hem voor ons zelf gebouwd. Wij waren de groep mensen die beoordeelden of het fantastisch was of niet. We gingen geen marktonderzoek doen. We wilden gewoon het beste bouwen dat we konden bouwen.

Als je een timmerman bent, en je maakt een prachtige commode, dan ga je niet een plaat triplex aan de achterkant gebruiken, zelfs als het tegen een muur staat en niemand het ziet. Je weet dat het er is, dus gebruik je een mooi stuk hout voor de achterkant. Omdat je ’s nachts lekker wilt slapen. De esthetiek, de kwaliteit moet overal doorgevoerd worden.’ (Playboy, 1 februari 1985)

Over focus:
Dat is een van mijn mantra’s geweest: focus en eenvoudigheid. Eenvoudig kan veel moeilijker zijn dan complex: je moet harder werken om zo te denken dat het eenvoudig wordt. Maar het is het uiteindelijk waard, omdat je, als je eenmaal op dat punt bent, bergen kunt verzetten.’ (1998)

Over geld:
‘De rijkste man te zijn op het kerkhof maakt me niet uit. ’s Avonds naar bed gaan en kunnen zeggen dat we iets fantastisch gedaan hebben, dat doet er toe.’ (1993)

Over het belang van design:
Design is een grappig woord. Sommige mensen denken dat design gaat over hoe het eruit ziet. Maar als je dieper graaft: dat is hoe het werkt. Het design van de Mac was niet hoe het eruit zag, hoewel dat er deel van was. Maar in de eerste plaats was het hoe het werkt. Als je iets heel goed wilt ontwerpen, moet je echt ontleden. Daarvoor is gepassioneerde betrokkenheid nodig om echt alles te doorgronden, en er op te kauwen. Niet snel doorslikken. De meeste mensen nemen de tijd niet dat te doen.’ (1994)