interieur Badkamer, Rotterdam

De badkamer is een plek voor lichamelijke en spirituele reiniging.

Onze opdrachtgever in Rotterdam is gefascineerd door de Japanse badcultuur en wilde dat tot uitdrukking brengen in de badkamer. Baden moet ontspannend zijn en vraagt aldus om een uitgebalanceerde, harmonische omgeving. Architoop heeft middels een bijzondere ingreep een passend interieur ontworpen voor baden, douchen en verzorging.

Het royale vrijstaande bad is deels opgenomen in een solide palissander bank. Zo ontstaat er ruimte om te gaan zitten of badbenodigdheden neer te zetten. De bank gaat over in een  wandkast met open en gesloten vakken.

Aan de linkerkant van de ruimte is een brede wastafel van Italiaans marmer met stortkranen geplaatst en aan de andere kant een bijpassend bidet en toilet.

In het pand bevond zich een ventilatieschacht. Door deze open te breken ontstond er ruimte voor een grote doucheplaats met als bijkomend gevolg dat het daglicht uit de schacht prachtig naar binnen valt. De douche biedt ter ontspanning een variëteit aan watervallen. De douchevloer is eveneens van Italiaans marmer.